4 tips om goed in te kopen

11 augustus 2023

Inkopen doen we allemaal. De één meer, de ander minder. De artikelen die we inkopen kunnen heel verschillend zijn. Maar toch zijn er een aantal punten waar we allemaal ons voordeel me kunnen doen.

Hieronder zomaar wat om verder over na te denken.

Tip 1. Wees bewust van wat u koopt.

Het klinkt als het opentrappen van een reeds geopende deur….
Maar bent u ervan op de hoogte hoeveel producten er retour worden gezonden?
Bent u ervan op de hoogte welke kosten dit met zich meebrengt?
Bent u ervan op de hoogte wat de impact hiervan is op…..

Tip 2. Koop prijsbewust

Probeer uw voordeel te doen bij uw online aankopen. Veel artikelen zijn goed online aan te schaffen. Daar zullen weinig mensen een probleem mee hebben. Het vergemakkelijkt voor u de vergelijking tussen verschillende producten en prijzen. Het is wel belangrijk om de specificaties goed na te gaan. Producten kunnen er (bijna) hetzelfde uitzien, maar toch heel verschillend zijn. Laat u gerust online inspireren, maar koop prijsbewust. Goedkoop is niet altijd de goede koop. Een artikel wat iets duurder is kan een goed alternatief zijn.

Tip 3. Maak een duurzame keuze

Online is ook het maken van een duurzame keuze eenvoudiger. Let op de specificaties. Heeft u vragen over een product? Neem dan contact op met de betreffende verkoper.

Tip 4. Vermijd retourzendingen

Kosten van retourzendingen zijn kosten die redelijk eenvoudig te voorkomen zijn. Als u bewust uw aankoop doet, is de kans op een retourzending vele malen kleiner. Het verzenden naar u is niet gratis. Retourzenden is ook niet gratis. Dit kunnen we met elkaar zoveel mogelijk voorkomen.

Heeft u een goede tip die u graag wilt delen? Laat het ons weten!

Bekijk meer nieuws